Kategorier
Uncategorized

Hvad koster nye vinduer?

Skal du blot have udskiftet selve glasset i dit vindue, skal du have fat i en glarmester. Skal du derimod have udskiftet hele vinduet, altså både rammen og glasset, skal du have fat i en tømrer.

Prisen på et nyt vindue vil blandt andet afhænge af, om der er to eller tre lag glas i vinduet. 3-lags glas er naturligvis dyrere, men til gengæld også mere energivenlige, så du ikke skal bruge helt så meget energi på at opvarme din bolig. Derfor kan de måske godt betale sig ind i længden – og så gør du samtidig noget godt for klimaet, hvilket man jo heller ikke skal glemme.

Husk også at undersøge, om du kan få håndværkerfradrag eller energitilskud, hvis du udskifter dine vinduer.

Valget af vinduesramme vil også påvirke prisen i enten den ene eller anden retning. En ramme af fyrretræ er en prisvenlig løsning. Vælger du en alu-ramme, bliver det noget dyrere, men så er dine vinduer til gengæld også vedligeholdelsesfri. Du kan fx spare udgiften til maleren, fordi det ikke er nødvendigt at vedligeholde træet i vinduerne med olie eller maling. Det er også værd at tage med i overvejelserne, hvis du skal have nye vinduer.